Internationell solidaritet med revolutionen i Haiti: ned med Moïseregimen!

Vi uppmanar alla arbetare, studenter och organisationer världen över att visa sin solidaritet med kampen i Haiti genom att dela detta uttalande, bilder och egna uttalanden på sociala medier med hashtags: #SolidaritéAvecLaLutteEnHaïti och #ABasLeRégimeMoïse. Kontakta webmaster@marxist.com om din organisation vill ställa sig bakom uttalandet.


[Source]

Jovenel Moïses regim i Haiti är helt illegitim och korrupt. Efter att ha upplöst parlamentet styr Moïse genom dekret och har hänsynslöst konsoliderat sin makt med stöd av väpnade gäng. Gängen har begått otaliga brott, attackerat hela stadsdelar och mördat regimkritiker utan påföljder. För att ytterligare konsolidera sin makt, när den ekonomiska och politiska krisen förvärrats, har Moïse sagt att det behövs en ny konstitution.

I slutet av augusti mördades Monferrier Dorval, chef för advokatförbundet i Port-au-Prince och motståndare till regimen, utanför sitt hem. Detta mord ledde till intensiva studentprotester som fördömde Moïseregimen. Grégory Saint-Hilaire, en student vid Haitis statliga universitet, mördades under en protest den 2 oktober. En annan student dödades den 5 oktober när han protesterade mot mordet på Saint-Hilaire. Vi fördömer helt den Moïseregimen och dessa mord.

Nej till privatiseringen av utbildningen!

Nej till privatiseringen av sjukvården!

Ned med Moïseregimen!

För internationell solidaritet med kampen i Haiti!

Ned med imperialismen, för socialism i Haiti!