Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Ραγιάλ Ασάντ! Υπογράψτε την επιστολή διαμαρτυρίας

Ο Πακιστανός κομμουνιστής αγωνιστής, Ραγιάλ Ασάντ συνεχίζει να κρατείται φυλακισμένος από το πακιστανικό κράτος για τις ιδέες του και για την ενεργή συμμετοχή του σε διαμαρτυρία για δημοκρατικά δικαιώματα. Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στον αγώνα για την απελευθέρωσή του! Στείλτε την ακόλουθη τυποποιημένη επιστολή διαμαρτυρίας στις πακιστανικές αρχές.

[Source]

Λευτεριά στον Ραγιάλ Ασάντ!

Να σταματήσουν οι συλλήψεις Πακιστανών αγωνιστών με τις κατηγορίες της «ανταρσίας»

Υπογράψτε και στείλτε την επιστολή διαμαρτυρίας

Στις 11 Φεβρουαρίου 2019, η πακιστανική αστυνομία επιτέθηκε και συνέλαβε φοιτητές και ακτιβιστές της PYA (Προοδευτική Συμμαχία Νεολαίας), συμπεριλαμβανομένου του Ραγιάλ Ασάντ, από το γραφείο τους στο Μουλτάν. Ο νεαρός κομμουνιστής αγωνιστής αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της «ανταρσίας». Άλλοι κατάφεραν να βγουν με εγγύηση, αλλά ο Ραγιάλ Ασάντ εξακολουθεί να κρατείται στη φυλακή και δέχεται απειλές από την αστυνομία ότι θα τον βασανίσουν στο κρατητήριο και θα τον κρατήσουν φυλακισμένο επ΄ αόριστον.

Το μόνο του «έγκλημα» είναι ότι είναι ένας αγωνιστής που παλεύει να οργανώσει την πάλη των φοιτητών και των εργατών ενάντια στην αδικία. Πιο συγκεκριμένα, ο Ραγιάλ Ασάντ συνελήφθη όταν έλαβε μέρος σε μια διαμαρτυρία αλληλεγγύης, την οποία κάλεσε το κίνημα «Παστούν Ταχαφούζ» (PTM) στο Μουλτάν. Διαμαρτυρόταν για τη δολοφονία ενός ηγέτη του PTM, του Αρμάν Λουνί, που ήταν καθηγητής Πανεπιστημίου και βασανίστηκε από έναν αστυνομικό. Ο Αρμάν πέθανε ως αποτέλεσμα των βασανιστηρίων.

Ο Ραγιάλ Ασάντ, είναι προπτυχιακός φοιτητής και κομμουνιστής αγωνιστής στο κυβερνητικό κολέγιο Έμερσον, στο Μουλτάν. Από τα σχολικά του χρόνια, έχει λάβει μέρος σε κινητοποιήσεις κατά των αυξήσεων στα δίδακτρα και για πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με τους μαθητές. Τώρα δραστηριοποιείται στο εργατικό κίνημα και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των εργατικών αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της υγειονομικής περίθαλψης, κατά της μη καταβολής μισθών σε εργαζομένους και πολλών άλλων. Στο Πακιστάν, το να υψώνεις τη φωνή σου ενάντια στην αδικία έχει γίνει έγκλημα τόσο σοβαρό που οι ένοχοι τώρα δικάζονται για «ανταρσία».

Τα αφεντικά και το κράτος του Πακιστάν χρησιμοποίησαν εκτεταμένα αποικιοκρατικούς νόμους για να καταστείλουν τον αγώνα των εργαζομένων και των φοιτητών χρησιμοποιώντας την αστυνομία που είναι ένας από τους πιο διεφθαρμένους και βάρβαρους θεσμούς. Πολυάριθμες διαμαρτυρίες διεξήχθησαν για τον Αρμάν Λουνί, αλλά οι συλληφθέντες απελευθερώθηκαν αμέσως χωρίς σοβαρές κατηγορίες. Το κράτος είναι τρομοκρατημένο με την πιθανότητα αγωνιστές όπως ο Ραγιάλ Ασάντ να μπορέσουν να οργανώσουν αυτό το θυμό και να τον στρέψουν ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του. Γι’ αυτό, στοχοποιήθηκε και μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλες ποινές φυλάκισης. Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης των Πακιστανικών Συνδικάτων (Pakistan Trade Union Solidarity Campaign) καλεί τους φοιτητές και τους εργάτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον Ραγιάλ Ασάντ και την οικογένεια του που περνά τις χειρότερες στιγμές της, καθώς φοβάται ακόμα και για τη ζωή του.

Σας παρακαλούμε να στείλετε:

  • Μήνυμα αλληλεγγύης στην οικογένειά του και στην πακιστανική εκστρατεία σε αυτή τη διεύθυνση: contact@pakistansolidarity.org
  • Το παρακάτω τυποποιημένο μήνυμα που απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή στην πακιστανική πρεσβεία στην Αθήνα στη διεύθυνση parepathens@mofa.gov.pk, στον Πακιστανό πρωθυπουργό Imran Khan στη διεύθυνση info@pmo.gov.pk και στο Ανώτατο Δικαστήριο στη διεύθυνση mail@supremecourt.gov.pk
  • Παρακαλούμε στείλτε ένα αντίγραφο των μηνυμάτων σας στην ελληνική επιτροπή αλληλεγγύης στη διεύθυνση kommtasi@gmail.com

Πρότυπο μήνυμα διαμαρτυρίας

Dear sir,

I would like to bring to your kind notice that police in Multan city has arrested and put fake charges on a student leader and social activist Rawal Asad on 11 February 2019. His only crime is that he was attending and showing solidarity with Pashtun Tahaffuz Movement rally organised against the extra judicial killing of Professor Arman Loni in Loralai Baluchistan. Rawal is held in prison for an indefinite period with unnecessary court delays in granting him bail and releasing him from police.

I condemn this act of barbarity against social activists in Pakistan and demand the release of Rawal Asad from jail and also that all fake charges including sedition should be dropped.

Rawal Asad is a committed social activist and is always at the forefront standing shoulder to shoulder with students and workers in supporting their peaceful struggles. We expect that the state should protect such activists as they are the only hope for poor and oppressed people of Pakistan.

We will be waiting for your cooperative response.

Kind regards,

Υπογραφή (με πολιτική ή συνδικαλιστική ιδιότητα αν υπάρχει)