Den Bolivianske Folkeforsamlings lancering

Danish translation of Bolivian People’s Assembly launched (June 9, 2005) Vi bringer her oversættelsen af resolutionen fra onsdagens folkeforsamling i El Alto (Bolivia) hvor 150 repræsentanter fra 60 forskellige organisationer deltog. Betydningen af dette må ikke undervurderes. Det er det første skridt mod opbyggelsen af en arbejdermagtsorganisation.

Ifølge en rapport var arbejdere fra gas og brændstof anlægget Senkhata, som forsyner La Paz og som er i strejke, også til stede. Det blev aftalt, at tillade forsyninger til arbejderklasse kvarterer i La Paz og El Alto, men for at sikre at lastbilerne ikke bliver kørt til velhavende kvarterer eller brugt til spekulative formål, vil de blive bevogtet af repræsentanter fra arbejderne og lokalkomiteerne.Første udvidede møde for Originaria-folkets* nationale forsamling i BoliviaDe transnationale olieselskaber, nordamerikansk imperialisme og staten Bolivias forræderiske herskere har kastet hele landet ud i en dyb politisk, økonomisk og social krise, således at landet nu står på grænsen til et totalt sammenbrud. De oprørte masser i byen El Alto og i hele landet har en afgørende rolle at spille; at redde landet ved en folkets regering valgt fra neden og med ægte ansvarlighed.

Af denne grund tager det første udvidede møde for Originaria-folkets nationale forsamling følgende beslutninger:

1) At byen El Alto skal være den Bolivianske revolutions hovedkvarter i det 21.århundrede.

2) At skabe en forenet ledelse for Originaria-folkets nationale forsamling som et MAGTINSTRUMENT, over føderationen af El Altos Lokalkomiteer (FEJUVE), El Altos regionale arbejderfagforening (COR), Bolivias LO (COB), Bolvias bondearbejderes fagforeningsføderation (CSUTCB), Håndværkernes fagforeningsføderation, Bolivias småhandlende, Bolivias minearbejderes fagforeningsføderation, La Paz’ interprovinsielle transportføderation og de andre mobiliserede sociale organisationer i landet.

3) At skabe FORSYNINGS-, FORSVARS-, PRESSE- og POLITISKE komiteer, hvis formål er at garantere succesen for det organiserede folks organisationer.

4) Vi gentager at vores kamp for NATIONALISERINGEN OG INDUSTRIALISERINGEN AF NATURGASSERNE ikke er til at forhandling.

5) At organisere dannelsen af folkeforsamlinger i hver afdeling under ledelse af COB, the Departemental Workers’ Federation og de delegerede valgt blandt de menige medlemmer på massemøder og i byråd.

6) At modstå alle manøvrer fra den herskende klasse, hvad enten det er gennem en ny forfatning eller gennem valg forbundet med de gamle ”politikere”.

Fra byen El Alto, ottende dag i juni 2005

[*NOTE: ”Originaria” refererer til de ”originale” indbyggere i landet før den spanske kolonisering, dvs. det oprindelige folk.]