Grækenland: Fascist dræber anti-fascistisk rapper

I starten af denne uge blev en 34-årig antifascistisk rapper og faglig aktivist i Metalarbejdernes fagforening Pavlos Fyssas stukket ihjel af et medlem af den fascistiske organisation Gyldent Daggry i et arbejderkvarter nær havnen i Athen. Det skete efter en række voldelige angreb de seneste dage fra medlemmer af Gyldent Daggry imod politiske modstandere, inklusiv kommunistiske aktivister. Herunder publicerer vi en appel fra den Kommunistiske tendens i Syriza.

Forenede antifascistiske forsvarsgrupper overalt – En forenet central anti-fascistisk milits nu!

Fascisterne har myrdet en venstrefløjsaktivist. Vrede og indignerede ord er ikke nok. Nu er det tid for fælles antifascistisk masseaktion. Alle bør komme til den antifascistiske samling i dag kl. 17.30 på Amfiali pladsen. Vi har brug for antifascistiske selvforsvarsgrupper overalt – en central antifascistisk milits. Læs denne udtalelse nedenfor fra den Kommunistiske tendens i Syriza.

Sidste nats mord på den 34-årige antifascistiske kæmper Pavlos Fyssas i Amfiali af et medlem af det neonazistiske Gyldent Daggry er, såvel som en afskyelig politisk forbrydelse, et alarmopkald til at mobilisere arbejderbevægelsen og venstrefløjen. At mordet på denne antifascistiske kæmper kommer lige efter det voldelige angreb på kommunistiske aktivister i Perama, beviser at Gyldent Daggry er en gruppe hensynsløse fascistiske snigmordere i storkapitalens tjeneste, med det mål ikke bare at terrorisere men også fysisk eliminere kæmpere i arbejderbevægelsen og på venstrefløjens.

Overfor en eskalering af fascisternes morderiske aktiviteter er der kun en vej frem: massiv samlet, organiseret og effektiv antifascistisk aktion. Alle organisationer og aktivister i arbejderbevægelsen og på venstrefløjen er nu et mål. Den mest presserende opgave for alle fagforeninger og arbejderpartier, alle organisationer og tendenser på venstrefløjen er at beskytte bevægelsen og alle aktivister fra den hensynsløse fascistiske vold.

Vi bør ikke så nogen illusioner til den borgerlige stats rolle, ”sikkerhedsstyrkerne” og ”ordenens håndhævere”. Det er historisk bevist - og det er blevet indlysende i Gyldent Daggrys tilfælde – at politiet ikke forfølger fascisterne men i stedet finansierer dem, organiserer dem, leverer våben til dem og beskytter dem. Beskyttelsen af aktivisterne og arbejderbevægelsen fra den morderiske fascistiske vold, er en opgave der kun kan opfyldes af bevægelsen selv, der kun kan stole på dens egen styrker.

Demokratisk ønsketænkning og påkaldelse af statsinstitutionerne, der ofte er et dække for den herskende klasses organiserede, reaktionære vold, desorienterer bevægelsen og giver fascisterne mod. Nu er det tid til handling og for at denne handling kan blive effektiv, er det nødvendigt med koordination og enhed blandt alle arbejder- og venstrefløjsorganisationer.

For at organisere et afgørende og effektivt modsvar til den morderiske fascistiske vold foreslår den Kommunistiske Tendens i Syriza:

En enhedsfront mellem fagforeninger - SYRIZA - KKE og andre venstrefløjs- og antifascistiske organisationer på et konkret program for masseaktion for antifascistisk selvforsvar og bekæmpelse af fascistisk vold.

Opsættelsen af antifascistiske forsvarsgrupper i lokalkvarterer, på arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner mellem alle organisationer i arbejderbevægelsen, ungdomsorganisationer og venstrefløjen.

Opsættelsen af en central antifascistisk milits med udvalgte medlemmer fra de antifascistiske selvforsvarsgrupper med den opgave at beskytte og forsvare mobiliseringer af arbejdere og unge nationalt fra fascistiske angreb og anden officiel statsrepression.

Communist Tendency of SYRIZA - 09/18/2013

Translation