Ενωτικές Αντιφασιστικές Ομάδες Αυτοάμυνας παντού – Ενιαία Κεντρική Αντιφασιστική Πολιτοφυλακή τώρα!

Οι φασίστες δολοφόνησαν αριστερό αγωνιστή. Τα λόγια οργής και αγανάκτησης δεν αρκούν. Τώρα είναι η ώρα για μαζική ενωτική αντιφασιστική δράση. Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στις 17.30 στην πλατεία της Αμφιάλης. Ομάδες Αντιφασιστικής Αυτοάμυνας παντού - Κεντρική Αντιφασιστική Πολιτοφυλακή. Διαβάστε την ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δολοφονία - συναγερμός για το κίνημα και την Αριστερά

Ενωτικές Αντιφασιστικές Ομάδες Αυτοάμυνας παντού – Ενιαία Κεντρική Αντιφασιστική Πολιτοφυλακή τώρα!

Η χθεσινοβραδινή δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από μέλος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, εκτός από ένα στυγερό πολιτικό έγκλημα, συνιστά συναγερμό κινητοποίησης για το εργατικό κίνημα και την Αριστερά. Ερχόμενη αμέσως μετά την βίαιη επίθεση σε κομμουνιστές αγωνιστές στο Πέραμα, η δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια αδίστακτη συμμορία φασιστών δολοφόνων στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, που στόχο έχουν, όχι μόνο την κατατρομοκράτηση, αλλά και τη φυσική εξόντωση των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς.

Μπροστά στην κλιμάκωση της δολοφονικής δράσης των φασιστών μόνο ένας δρόμος υπάρχει: η μαζική, ενωτική, οργανωμένη και αποτελεσματική αντιφασιστική δράση. Όλες οι οργανώσεις και οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς βρίσκονται σήμερα στο στόχαστρο. Το πιο επείγον καθήκον όλων των συνδικάτων και των εργατικών κομμάτων, όλων των οργανώσεων και τάσεων της Αριστεράς, είναι να προστατευτεί το κίνημα και κάθε αγωνιστής του από την αδίστακτη φασιστική βία.

Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να καλλιεργείται για τον ρόλο του αστικού κράτους, των «σωμάτων ασφαλείας» του και των «διωκτικών αρχών» του. Η αστυνομία ιστορικά, έχει αποδειχθεί - και αυτό έχει πλέον γίνει ολοφάνερο στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής - πως δεν είναι διώκτης των φασιστών, αλλά αντίθετα, ο χρηματοδότης, ο οργανωτής, ο προμηθευτής όπλων και ο προστάτης τους. Η προστασία των αγωνιστών της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος από τη δολοφονική φασιστική βία, είναι ένα καθήκον που μπορεί να εκπληρώσει μόνο το ίδιο το κίνημα, αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις.

Τα δημοκρατικά ευχολόγια και η επίκληση των διάτρητων κρατικών θεσμών που αποτελούν τα προκαλύμματα της οργανωμένης, αντιδραστικής βίας της άρχουσας τάξης, αποπροσανατολίζουν το κίνημα και αποθρασύνουν τους φασίστες. Τώρα είναι η ώρα της δράσης, που για να είναι αποτελεσματική απαιτείται συντονισμός και ενότητα όλων των εργατικών και αριστερών οργανώσεων.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, για την αποφασιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της δολοφονικής φασιστικής βίας προτείνει:

  • Ενιαίο Μέτωπο συνδικάτων - ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ και λοιπών αριστερών, αντιφασιστικών οργανώσεων, πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζικής δράσης για την αντιφασιστική αυτοάμυνα και την πάταξη της φασιστικής βίας.
  • Να δημιουργηθούν Αντιφασιστικές Ομάδες Αυτοάμυνας στις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης από όλες τις οργανώσεις του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και της Αριστεράς.
  • Να συγκροτηθεί μια Ενιαία Κεντρική Αντιφασιστική Πολιτοφυλακή με επίλεκτα μέλη από τις Αντιφασιστικές Ομάδες Αυτοάμυνας, που θα αναλάβει το έργο της περιφρούρησης και της αυτοάμυνας των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας από τις επιθέσεις των φασιστών, αλλά και της επίσημης κρατικής καταστολής.

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ – 18/9/2013