Marokko: Solidaritet med ofrene for statens repression

Under demonstrationer i Marokko affyrede sikkerhedsstyrker den 20. februar skud mod demonstrerende. Ni blev dræbt, og mange blev anholdt. En af dem, der blev arresteret, og efterfølgende brutalt tortureret, var en kammerat fra Det Kommunistiske Aktionsforbund (CLA), som er tilknyttet den Internationale Marxistiske Tendens [som Socialistisk Standpunkt også er tilknyttet, red.]. Vi offentliggør her en appel fra det Kommunistiske Aktionsforbunds medlemmer. Vi opfordrer vores læsere til at protestere imod disse handlinger.

Den 20. februar mobiliserede de marokkanske masser på gaderne i hele landet samt i Vestsahara for at demonstrere mod despoti og undertrykkelse. Monarkiets brutale statsapparat igangsatte en voldsom undertrykkelse af demonstrationerne.

Den marokkanske stat brugte helikoptere, stave, tåregas, plastikkugler og skarpe skud. Politiets køretøjer kørte med høj fart ind i de demonstrerende.

På samme tid er der blevet igangsat en bølge af vilkårlige arrestationer, hvor man har plyndret folks hjem. Den voldsomme repression forsatte den følgende dag og førte til flere ofre. Mindst ni mennesker er blevet dræbt og mange sårede. Et ukendt antal af demonstranter er blevet arresteret.

Aktivister fra Det Kommunistiske Aktionsforbund, som deltog i demonstrationerne, var også mål for overgrebene, der førte til ydmygelser og politiets jagt på demonstrationer, som endte i anholdelser.

Den 21. februar blev Moncef Laazouzi, en af vores kammerater, som studerer på Mohamed Ben Abdellah Universitetet i Fez, kidnappet af politiet og tortureret. Efter at han blev indlagt på Fez’ Universitetshospital, blev det klart, at han led af blødninger i milten og havde brækket foden.

Disse skader krævede en operation. Hvad der skete for vores kammerat er blot et eksempel på den daglige undertrykkelse af det marokkanske folk, som dagligt finder sted - med fuldkommen tavshed fra medierne. Denne repression rammer også strømninger på venstrefløjen og arbejderbevægelsen som helhed.

Vi erklærer, på trods af undertrykkelsen, at vi vil forsætte vores kamp indtil den endelige omstyrtelse af det diktatoriske og udbyttende system.

Vi opfordrer alle internationalistiske aktivister og den internationale arbejderklasse til at vise deres solidaritet med arbejderne, ungdommen og alle ofrene for monarkiets repression. Vi kræver et øjeblikkeligt stop for de anholdelser og drab, som regimet er ansvarlig for, og som forsætter med uformindsket styrke. Alle medskyldige for disse afskyelige forbrydelser må stilles for en domstol.

Vi opfordrer til forskellige former for solidaritet: sit-in’s uden for Marokkos diplomatiske repræsentationer i udlandet og solidaritetsresolutioner fra fagforeninger og organisationer på venstrefløjen.

Translation: Socialistisk Standpunkt (Denmark)