Pakistan: protestele pentru eliberarea lui Amar Fayaz continuă în întreaga țară

Tovarășul Amar Fayaz a fost răpit de către autoritățile pakistaneze din Jamshoro pe 8 noiembrie, iar nimeni nu știe unde se află acum. Asemenea acte au devenit ceva la ordinea zilei în Pakistan, unde muncitori politici, jurnaliști și alți cetățeni care își exprimă criticile față de guvern sau politicile sale, sunt răpiți de poliție și serviciile de securitate, și sunt ținuți în cele mai inumane condiții și torturați în cel mai sever mod.


Într-un incident anterior, chiar și șeful poliției din Sindh însuși a fost răpit, deși doar pentru câteva ore, de către Sindh Rangers („Copoii Sindh”) și oficialii ISI (servicile secrete din Pakistan). Șeful armatei din Pakistan a mărturisit în public crimele oficialilor de sub comanda sa. În multe alte incidente, jurnaliști renumiți și muncitori politici au fost răpiți în același fel.

Mulți activiști din TMI (Tendința Marxistă Internațională) au trecut prin aceasta experienta în ultimele luni și ultimii ani, fiind eliberați numai după o campanie internațională majoră. Toți acești ostatici au fost torturați în cel mai crud fel în timpul răpirii, mulți printre care au fost supuși la șocuri electrice ca tortura. Este foarte probabil ca Amar Fayaz să fie supus la aceleași metode în ultimele zile după răpirea sa. Singura crimă pe care a comis-o a fost să exprime vocea pentru clasa muncitoare și să ceară drepturi pentru tineretul și muncitorii din Pakistan. Acesta a participat și a organizat în mod direct campanii împotriva creșterilor de taxe de școlarizare pentru universități, și pentru restaurarea uniunii studenților și pentru răsturnarea sistemului capitalist sângeros. Aceste activități au devenit o crimă feroce în ochii clasei conducătoare iar aceștia folosesc fiecare metodă posibilă pentru a zdrobi orice voce disidentă.

Mai presus de asta, Amar Fayaz a lucrat în mod activ pentru a educa tineretul despre marxism în universitățile pe întreaga suprafață a regiunii Sindh. Traducerea sa în limba Sindhi a unei cărți de Alan Woods a fost publicată recent și a fost lansată de Hyderabad press club pe 16 noiembrie. În ciuda amenințărilor și intimidărilor, pregătirea pentru acest eveniment a avut un mare success asupra protestatarilor în timpul publicației.

Până actualmente, o serie de proteste au avut loc în Karachi, Hyderabad, Nawabshah, Tharushah, Lahore, Multan, Quetta și multe alte orașe din Pakistan, iar studenții și muncitorii își exprimă vocea împotriva brutalității sistemului. Sindicatul muncitorilor de cale ferată din Railway Mehnat Kash a emis o declarație pentru eliberarea lui Amar Fayaz și au protestat împotriva răpirii sale. Tovarășul Ehsan Ali din Hunza, Gilgit-Baltistan a emis de asemenea un mesaj în format video ca și declarație pentru eliberarea sa. Din ce în ce mai multe proteste se vor ține în întregul Pakistan în următoarele zile alături de proteste online și pe rețelele de socializare pentru eliberarea sa. Se va depune chiar și un dosar legal în curtea supremă din Sindh în Hyderabad pentru eliberarea sa, deși această este doar o mică speranță având în vedere sistemul judiciar impotent din Pakistan.

Apelăm la muncitorii din întreaga lume pentru a protesta împotriva brutalității și barbarismului din Pakistan, și a cere eliberarea imediată a lui Amar Fayaz, sau să fie măcar judecat într-o curte de justiție în cazul în care acesta chiar ar fi comis o crimă. Muncitorii pot scrie scrisori guvernului pakistanez și să semneze petiții, pe care aceștia le pot prezenta ca o inițiativă la întâlnirile de sindicat. De asemenea, anumite întâlniri pot fi organizate între prieteni și tovarăși pentru a discuta despre brutalitatea statului pakistanez și atrocitățile sale împotriva oamenilor din această țară. Mai presus de toate, anumite proteste pot fi organizate în fața ambasadelor și consulatelor pakistaneze împotriva acestui barbarism care se petrece cu multă impunitate.

Cu ajutorul unui efort colectiv, putem spera că îi putem salva viața tovarășului nostru și asigurăm că acesta nu va suferi aceeași soartă pe care au avut-o sute de „persoane dispărute” din Pakistan, care fie au fost uciși în timpul răpirii fie continuă să sufere în celule inumane, timp de multe luni și mulți ani, administrate de către agenții de securitate a statului pakistanez.

Trăiască solidaritatea clasei muncitoare!

Eliberați-l pe Amar Fayaz!

Cum îl puteți susține pe Amar Fayaz?

1. Semnați și distribuiți petiția.

Link către Petiție

2. Descărcați și adaptați inițiativa și prezentați-o la filiala locală a sindicatului vostru sau la întâlnirile de organizare. (Descărcați)

(Anunțați-ne în caz că aveți nevoie să trimitem un interlocutor pentru filială sau în sindicatul vostru pentru a vorbi despre lupta studenților și muncitorilor din Pakistan prin emailul <contact@pakistansolidarity.org>;. Puteți să vă alăturați și întâlnirilor pe Zoom, Teams sau Skype.)

3. Postați o poză/un video folosind hashtagul #ReleaseAmarFayaz pe rețelele de socializare, Descărcați (Poster).

4. Trimiteți un email comisarului înalt pakistanez, ambasadei sau consulatului pakistanez din țara dumneavoastră (Lista cu o oficiile pe țară se pot găsi aici: http://mofa.gov.pk/mission-abroad/).

Descărcați Sample-Email-Text

5. Trimiteți un email statului pakistanez

TO (Copy/Paste):

Director-General of Rangers <help@pakistanrangerssindh.org>;; Minister of Interior Islamabad <secretary@interior.gov.pk>;; <ds.admn.moi@gmail.com>;;

CC to (Copy/Paste)

Prime Minister of Pakistan Imran Khan <info@pmo.gov.pk>;; PTUS Campaign <contact@pakistansolidarity.org>;;

Descărcați Sample Email Text

6. Organizați un protest în fața ambasadei sau consulatului pakistanez din orașul dumneavoastră cu colegii și contactele dumneavoastră, și prezentați scrisoarea către ambasadă.

Dați click aici pentru a descărca:

Exemplu de poster protestatar (în format Powerpoint)

Exemplu de scrisoare către ambasadă în timpul protestului (în format Word)

Postați poze pe rețelele de socializare cu hashtag #ReleaseAmarFayaz

Donați la campania noastră – Apel

Join us

If you want more information about joining the RCI, fill in this form. We will get back to you as soon as possible.