Παγκόσμια φρίκη για τη βάρβαρη επίθεση στη Γάζα: να κινητοποιηθούμε μαζικά ενάντια στη δολοφονική εκστρατεία του Ισραήλ!

Η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Γάζας, οι συνέπειες της συνεχιζόμενης σφαγής και τα καθήκοντα των κομμουνιστών.

[Source]

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από το βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί Αλ-Αραμπί στην περιοχή Αλ-Ζεϊτούν της Γάζας. Το νοσοκομείο όχι μόνο φρόντιζε τους ασθενείς του –πολλοί εκ των οποίων ήταν τραυματίες από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις – αλλά αποτελούσε και καταφύγιο χιλιάδων ανθρώπων που αναζητούσαν προστασία από τη σφοδρή επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF). Καθώς διαδόθηκε η είδηση, δεκάδες χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές βγήκαν αμέσως στους δρόμους στον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία, την Τυνησία και τη Δυτική Όχθη, επιτιθέμενοι στις ισραηλινές πρεσβείες και στα κτίρια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Η σύνοδος κορυφής μεταξύ Αράβων ηγετών και Μπάιντεν στην Ιορδανία έχει πλέον ακυρωθεί.

Το ισραηλινό κράτος έσπευσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη, όπως πάντα. Πρώτα κατηγόρησε έναν πύραυλο της Χαμάς που δεν λειτούργησε σωστά. Στη συνέχεια άλλαξε το παραμύθι κατηγορώντας την οργάνωση Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ). Η ισραηλινή μηχανή προπαγάνδας μπήκε σε εντατική λειτουργία, παρέχοντας κάθε είδους «αποδεικτικά στοιχεία» για να αποστασιοποιηθεί το ισραηλινό κράτος από τη φρικτή σφαγή. Δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Στην πραγματικότητα, είναι το modus operandi του ισραηλινού κράτους όταν προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις μετά τη διάπραξη κάποιας ιδιαίτερα σκληρής πράξης βαρβαρότητας εναντίον των Παλαιστινίων.

Μια ιστορία ψεμάτων

Ας δώσουμε ένα σχετικά πρόσφατο παράδειγμα. Τον Μάιο του 2022, η Ισραηλινή Παλαιστίνια δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε μια επίθεση του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Όχθη. Το Ισραήλ αρνήθηκε πρώτα οποιαδήποτε γνώση του περιστατικού ή ανάμειξη σ’ αυτό. Στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι η δημοσιογράφος είχε σκοτωθεί από πυρά ενός Παλαιστίνιου μαχητή. Αυτό ήταν σε αντίφαση με τα γνωστά δεδομένα, οπότε άλλαξαν την ιστορία: η Σιρίν είχε σκοτωθεί από διασταυρούμενα πυρά μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών και Ισραηλινών στρατιωτών, ένα «τραγικό ατύχημα». Ωστόσο, δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι μαχητές στη γραμμή του πυρός τη στιγμή που σκοτώθηκε. Τελικά, αποδείχθηκε αδιαμφισβήτητα ότι είχε σκοτωθεί από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή που τη στόχευσε συνειδητά, παρά το γεγονός ότι στο πανωφόρι της αναγραφόταν πολύ εμφανώς «Τύπος». Δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη για τη δολοφονία της.

Κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα, την ημέρα της κηδείας της οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας της δολοφονημένης δημοσιογράφου για να αρπάξουν τις παλαιστινιακές σημαίες και ώστε να μην υψωθούν στην κηδεία. Μη αρκούμενοι σε αυτό, κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία επιτέθηκαν στους ανθρώπους που κουβαλούσαν το φέρετρο, σχεδόν αναγκάζοντάς τους να το ρίξουν κάτω.

Έχουμε και άλλο ένα πρόσφατο παράδειγμα, που έχει ακόμη πιο έντονες αναλογίες με αυτό που συνέβη χθες [σ.: την Τρίτη 17/10/2023]. Τον Αύγουστο του 2022, μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη Γάζα, σκοτώνοντας πέντε παιδιά. Η πρώτη αντίδραση του ισραηλινού κράτους ήταν να πει… ότι σκοτώθηκαν από πύραυλο της PIJ που δεν λειτουργούσε! Μια εβδομάδα αργότερα, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την αλήθεια. Δεν είχε γίνει καμία εκτόξευση ρουκετών από την PIJ στην περιοχή. Τα πέντε παιδιά είχαν σκοτωθεί από επίθεση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Ένα ακόμα, παλιότερο, παράδειγμα: το 1996, το Ισραήλ έπληξε σκόπιμα ένα συγκρότημα των Ηνωμένων Εθνών στην Κάνα του Λιβάνου με πυραύλους. Το συγκρότημα του ΟΗΕ προστάτευε αμάχους από τις επιθέσεις του Ισραήλ. Σκοτώθηκαν 106 άνθρωποι, 52 εκ των οποίων παιδιά. Αυτή ήταν η αναφορά του Ρόμπερτ Φισκ:

«Από τη σφαγή στη Σάμπρα και τη Σατίλα [όταν η λιβανέζικη Φάλαγγα δολοφόνησε χιλιάδες Παλαιστίνιους και Λιβανέζους Σιίτες αμάχους το 1982] είχα να δω αθώους να σφαγιάζονται έτσι. Οι Λιβανέζες γυναίκες, τα παιδιά και οι άνδρες ήταν κείτονταν σε σωρούς, με τα χέρια ή τα πόδια να τους λείπουν, αποκεφαλισμένοι ή ξεκοιλιασμένοι. Υπήρχαν πάνω από εκατό νεκροί. Ένα μωρό κειτόταν χωρίς κεφάλι. Οι ισραηλινές οβίδες είχαν πέσει πάνω από τα κεφάλια τους, τη στιγμή που βρίσκονταν στο καταφύγιο των Ηνωμένων Εθνών, πιστεύοντας ότι ήταν ασφαλείς υπό την προστασία του κόσμου».

Αρχικά το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι είχε γίνει λάθος στόχευση. Στη συνέχεια, κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ για «χρήση αμάχων ως ανθρώπινες ασπίδες». Τελικά, εκτενείς έρευνες από τον ΟΗΕ, τη Διεθνή Αμνηστία και τις ισραηλινές εφημερίδες διαπίστωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός είχε σκόπιμα στοχεύσει το συγκρότημα.

Το ισραηλινό αφήγημα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί Αλ-Αραμπί είναι γεμάτο αντιφάσεις. Αμέσως μετά τη δημοσίευση της ιστορίας περί «δυσλειτουργικού πυραύλου της PIJ», ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Σίμους Μαλεκαφζάλι επεσήμανε ότι ένα από τα βίντεο που χρησιμοποιούσαν οι Ισραηλινοί εκπρόσωποι για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους είχε γυριστεί μεταξύ μισής ώρας και μίας ώρας μετά το χτύπημα. Αυτό ανάγκασε τους επίσημους λογαριασμούς του Ισραήλ να διαγράψουν ή να τροποποιήσουν τα tweets τους κατάλληλα. Έλεγαν ψέματα και είχαν πιαστεί στα πράσα.

Αμέσως μετά την επίθεση, μια σειρά από ισραηλινές επίσημες και ημιεπίσημες πηγές έδωσαν εντελώς διαφορετικές εξηγήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση και προσπαθώντας να τη δικαιολογήσουν. Ο Χανάνια Ναφτάλι, ένας Ισραηλινός προπαγανδιστής που έχει εργαστεί ως σύμβουλος ΜΜΕ του Νετανιάχου, υποστήριξε ότι το χτύπημα των IDF είχε στόχο μια βάση της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να διαγράψει την ανάρτηση και να «απολογηθεί».

Δεν ήταν ο μόνος που προσπάθησε να δικαιολογήσει αεροπορικές επιθέσεις σε νοσοκομεία με το επιχείρημα ότι η Χαμάς τα χρησιμοποιεί ως στρατιωτικές βάσεις. Η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ, δήλωσε ότι η Χαμάς «βάζει τις μονάδες διοίκησης και ελέγχου μέσα σε νοσοκομεία», ένας απόλυτα κατασκευασμένος ισχυρισμός. Το BBC είχε επίσης δημοσιεύσει ένα άρθρο μια μέρα πριν, ρωτώντας φορτισμένα αν άραγε «χτίζει η Χαμάς σήραγγες κάτω από νοσοκομεία και σχολεία;». Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Ηνωμένου Βασιλείου δικαιολόγησε τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και σχολείων από το ισραηλινό κράτος.

Αυτό που πραγματικά γνωρίζουμε είναι το εξής. Εδώ και 10 ημέρες, οι IDF βομβαρδίζουν ανελέητα τη Γάζα. Μάλιστα, ήδη κατά την πρώτη εβδομάδα είχαν χρησιμοποιήσει περισσότερες βόμβες από ό,τι οι αμερικανικές δυνάμεις εισβολής στο Αφγανιστάν μέσα σε ένα οποιοδήποτε έτος. Η Γάζα είναι μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή, επομένως εκατοντάδες αθώοι πολίτες έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 800 παιδιών στην τελευταία καταμέτρηση και με πολλά ακόμα να θεωρείται ότι βρίσκονται κάτω από ερείπια. Δεν υπάρχει καμία «ακριβής στόχευση» σε αυτήν την εκστρατεία. Στόχος της είναι να προκαλέσει τον τρόμο σε 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ήδη πριν το χτύπημα της Τρίτης, είχαν πληγεί από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις 17 νοσοκομεία και υποδομές υγείας. Την ίδια μέρα με τη θανατηφόρα επίθεση στο νοσοκομείο, ένα σχολείο της υπηρεσίας προσφύγων του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ-Μαγκάζι στην κεντρική Γάζα χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επίθεση, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων από το προσωπικό της UNRWA, τραυματίζοντας δεκάδες και προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο. Το σχολείο χρησιμοποιούταν ως καταφύγιο από Παλαιστίνιους που εκτοπίστηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, πιστεύοντας ότι οι IDF δεν θα χτυπούσαν εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, καθώς έχει τις συντεταγμένες GPS για όλες. Δυστυχώς, έκαναν λάθος να το πιστεύουν.

Οι μαζικές δολοφονίες συνεχίζονται

Ακόμη και μετά τη σφαγή στο νοσοκομείο, το Ισραήλ συνέχισε να σφυροκοπά τη Γάζα και τον πληθυσμό της με αεροπορικές επιθέσεις. Ούτε μια παύση, ούτε μια ανάπαυλα. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό ενός αρτοποιείου στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ. Ποια είναι η λογική πίσω από έναν τέτοιο στόχο; Το Ισραήλ έχει ήδη αποκλεισμένη τη Γάζα, έτσι ώστε ούτε τρόφιμα ούτε προμήθειες μπορούν να εισέλθουν. Η καταστροφή των μέσων για το ψήσιμο του ψωμιού θα αναγκάσει τους κατοίκους της Γάζας να φύγουν από τα βόρεια της λωρίδας, όπως τους έχει διατάξει το ισραηλινό κράτος.

Νωρίς το πρωί σήμερα, 25 άνθρωποι – άνδρες, γυναίκες και παιδιά – σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Αλ-Αστάλ. Πολλοί από αυτούς ήταν μέλη της οικογένειας, ενώ άλλοι είχαν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους από προηγούμενες αεροπορικές επιδρομές.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το Ισραήλ είχε διατάξει ολόκληρο τον πληθυσμό της βόρειας Γάζας να εκκενώσει προς τα νότια και αυτό περιλάμβανε ρητές οδηγίες για εκκένωση και των νοσοκομείων. Το γνωρίζουμε αυτό, γιατί το είπε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Το νοσοκομείο ήταν ένα από τα 20 στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας που δέχθηκε εντολές εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό. Η εντολή εκκένωσης ήταν αδύνατο να εκτελεστεί δεδομένης της παρούσας ανασφάλειας, της κρίσιμης κατάστασης πολλών ασθενών και της έλλειψης ασθενοφόρων, προσωπικού, κλινών και εναλλακτικού καταφυγίου για τους εκτοπισμένους».

Όχι μόνο αυτό, αλλά το νοσοκομείο Αλ-Αχλί Αλ-Αραμπί είχε ήδη χτυπηθεί από ισραηλινή αεροπορική επίθεση το Σάββατο! Σύμφωνα με δήλωση της Υπηρεσίας Αγγλικανικών Ειδήσεων: «Το Διαγνωστικό Κέντρο Θεραπείας Καρκίνου του Αραβικού Νοσοκομείου Αλ-Αχλί στη Γάζα χτυπήθηκε από ισραηλινό πύραυλο. Δύο επάνω όροφοι του κέντρου, όπου στεγάζονται τα τμήματα υπερήχων και μαστογραφίας, υπέστησαν σοβαρές ζημιές».

Το πρωί της επίθεσης, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε συγκεκριμένη προειδοποίηση στους κατοίκους της περιοχής Αλ-Ζεϊτούν, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο. Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων ενημέρωσης αραβικής γλώσσας των IDF απείλησε: «Ένα μήνυμα προς τους κατοίκους της γειτονιάς Ζεϊτούν. Ξέρετε ότι η γειτονιά είναι γεμάτη κόσμο και γεμάτη από κρησφύγετα της Χαμάς. Επομένως, για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των οικογενειών και των αγαπημένων σας, κατευθυνθείτε νοτιότερα από τη Γουάντι Γάζα».

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ευθύνη του Ισραήλ γι’ αυτή τη φρικτή σφαγή. Αυτό είναι επίσης το συμπέρασμα της Γιολάντα Άλβαρεζ, πρώην ανταποκρίτριας στη Μέση Ανατολή του ισπανικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTVE:

«Σχετικά με τη σφαγή στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί, έχοντας καλύψει δύο πολέμους στη Γάζα (2012 και 2014): οι επιθέσεις του Ισραήλ από μόνες τους μπορούν να σκοτώσουν εκατοντάδες ανθρώπους (με βόμβες ενός τόνου). Οι πύραυλοι της Χαμάς και της Τζιχάντ σκοτώνουν επίσης, αλλά δεν έχουν τέτοια ικανότητα. Όταν ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε την πρώτη του θανατηφόρα επίθεση σε σχολείο της UNRWA το 2014, στο Μπέιτ Χανούν της Γάζας, έλαβα ένα SMS από τον εκπρόσωπό του που έλεγε: “Ήταν η Χαμάς”. Η ανεξάρτητη έρευνα του ΟΗΕ έδειξε ότι όλες οι επιθέσεις σε σχολεία είχαν γίνει από το Ισραήλ».

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Είναι αηδιαστικό να βλέπουμε την υποκρισία και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των δυτικών ΜΜΕ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το λεγόμενο διεθνές δίκαιο. Εάν είναι η «δική μας πλευρά» που διαπράττει φρικαλεότητες, αναζητούν πάντα μια δικαιολόγηση γι’ αυτές («Η Χαμάς χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες») ή απαιτούν εκτεταμένη έρευνα πριν την απόδωση ευθυνών. Μιλούν για «παράπλευρες απώλειες» για να καλύψουν το προφανές γεγονός ότι η «η πλευρά μας» διαπράττει κάθε είδους βαρβαρότητα εναντίον αθώων πολιτών επιδιώκοντας τους ιμπεριαλιστικούς της στόχους.

Πόσο διαφορετική στάση από τα πρωτοσέλιδα με υστερικές καταγγελίες για ρωσικά εγκλήματα πολέμου και φρικαλεότητες – πραγματικές, επινοημένες, ή ακραία μεγεθυμένες – στην Ουκρανία. Η αντίθεση δεν θα μπορούσε να είναι πιο χτυπητή. Τότε, έπρεπε να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη για να υποστηριχτεί η «πλευρά μας». Τώρα, είναι και πάλι ζήτημα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης ώστε να υποστηριχτεί η «πλευρά μας».

Το τελευταίο «αφήγημα» που προωθείται από τα δυτικά ΜΜΕ και το κράτος του Ισραήλ είναι το εξής: «Ναι, σκοτώνουμε αμάχους, αλλά αυτό είναι δικαιολογημένο. Δεν σκοτώθηκαν πολλοί άμαχοι στον πόλεμο ενάντια στους Ναζί;». Δεν γίνεται καν προσπάθεια να αρνηθούν ότι αθώοι πολίτες σκοτώνονται από αεροπορικές επιθέσεις, παρά μόνο αναζητείται τρόπος για να το δικαιολογήσουν.

Κάποιοι στο Ισραήλ δεν ενδιαφέρονται καν να βρουν δικαιολογίες. Κατηγορούν ανοιχτά ολόκληρο το λαό της Γάζας για τις ενέργειες της Χαμάς και υποστηρίζουν τη συλλογική τιμωρία. «Είναι ένα ολόκληρο έθνος που είναι υπεύθυνο», είπε ο ισραηλινός πρόεδρος Χέρτζογκ. Και για να υπογραμμίσει τη θέση του πρόσθεσε: «Δεν είναι αληθής αυτή η ρητορική για πολίτες που δεν γνωρίζουν, δεν εμπλέκονται. Είναι απολύτως ψευδής. Θα μπορούσαν να είχαν ξεσηκωθεί. Θα μπορούσαν να είχαν πολεμήσει εναντίον αυτού του διαβολικού καθεστώτος που κατέλαβε τη Γάζα μ’ ένα πραξικόπημα».

Για τις ισραηλινές φρικαλεότητες, για τη βία και καταπίεση διάρκειας 70 ετών, δεν είναι υπεύθυνο μόνο του ισραηλινό κράτος. Απολαμβάνει για δεκαετίες την πλήρη υποστήριξη του δυτικού ιμπεριαλισμού και ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Αυτή η υποστήριξη συνεχίζεται άκαμπτη τις τελευταίες 10 μέρες σφαγής στη Γάζα. Όλοι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές ηγέτες έχουν βγει δημόσια για να υποστηρίξουν το λεγόμενο «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Το αίμα των εκατοντάδων θυμάτων του νοσοκομείου της Γάζας βρίσκεται και στα δικά τους χέρια.

Τις τελευταίες ημέρες, μπροστά σε μια επαπειλούμενη χερσαία επίθεση στη Γάζα, η οποία μόνο θα γιγαντώσει τη σφαγή, οι δυτικοί ηγέτες έκαναν ουρά για να επισκεφθούν το Ισραήλ και να τονίσουν δημόσια την υποστήριξή τους στη δολοφονική εκστρατεία του: ο Σολτς, η φον ντερ Λάιεν, ο Μακρόν, και τώρα ο Μπάιντεν. Τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία, σε μια επίδειξη του πόσο δημοκρατικές είναι, έχουν απαγορεύσει τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Οι μάζες μπαίνουν στο προσκήνιο

Η σφαγή στο νοσοκομείο της Γάζας έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα αποστροφής σε όλη τη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Βηρυτού, του Αμμάν, της Κωνσταντινούπολης, της Τύνιδας και άλλων πρωτευουσών για να επιτεθούν σε ισραηλινά διπλωματικά κτίρια, αλλά και, πολύ σωστά, στοχοποίησαν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Στην Τουρκία, δεκάδες διαδηλωτές πήγαν στην επανδρωμένη από τις ΗΠΑ ΝΑΤΟϊκή βάση ραντάρ στο Κιουρετσίκ και προσπάθησαν να παραβιάσουν την περίφραξη.

Στη Χεβρώνα, την Τζενίν, τη Ραμάλα και άλλες πόλεις και κωμοπόλεις της Δυτικής Όχθης, οργισμένα πλήθη φώναζαν «ο λαός θέλει την ανατροπή του προέδρου», αναφερόμενα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) Αμπάς, ο οποίος ενεργεί ως τοπικός εργολάβος ασφαλείας για το ισραηλινό κράτος. Οι δυνάμεις ασφαλείας της PA συγκρούστηκαν με διαδηλωτές και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας ένα 12χρονο κορίτσι.

Προετοιμάζεται το έδαφος για μια περιφερειακή εξέγερση ενάντια στον ισραηλινό και τον δυτικό ιμπεριαλισμό. Η οργή των μαζών στρέφεται επίσης στους δικούς τους κυβερνήτες που δικαίως θεωρούνται συνένοχοι, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους.

Το κλίμα είναι τέτοιο που ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε την ακύρωση της προγραμματισμένης συνόδου κορυφής μεταξύ Μπάιντεν, Αμπάς, Ιορδανίας και Σαουδικής Αραβίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα [σ.: Τετάρτη 18/10/2023]. Κανένας από αυτούς τους ηγέτες δεν θέλει να θεωρηθεί ότι βρίσκεται κοντά στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, από φόβο να μην ανατραπεί από τον ίδιο του το λαό. Ακόμη και οι κυβερνήσεις που έχουν ήδη ομαλοποιήσει τις σχέσεις τους με το Ισραήλ αναγκάστηκαν να δημοσιοποιήσουν σκληρές καταδίκες, κατηγορώντας το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς.

Από τη μια πλευρά, ο Μπάιντεν και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός θέλουν η επίσκεψη να λειτουργήσει ως επίδειξη υποστήριξης προς το Ισραήλ, ένα σύμμαχο που δεν ακολουθεί απαραίτητα τις εντολές τους. Από την άλλη, προσπαθούν να αποσπάσουν μερικές εκτονωτικές κινήσεις από τους Ισραηλινούς, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος περιφερειακής κλιμάκωσης της σύγκρουσης. Στην πράξη, επομένως, η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι ο ρόλος της είναι να εμποδίσει οποιονδήποτε άλλο να εμπλακεί καθώς το Ισραήλ σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους.

Η κατάσταση ήταν ήδη περίπλοκη, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση, που κυριαρχείται από ακροδεξιά στοιχεία, δεν είχε και δεν έχει καμία διάθεση για ανθρωπιστικούς διαδρόμους οποιουδήποτε είδους, και είναι αποφασισμένη να επιβάλει αντίποινα στους Παλαιστινίους της Γάζας στο σύνολό τους. Μετά το λουτρό αίματος στο νοσοκομείο, όλη η στρατηγική της Ουάσινγκτον καταρρέει. Οι μάζες στη Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο μπαίνουν στο προσκήνιο.

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακωθεί η εκστρατεία ενάντια στον δολοφονικό πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Γάζας, ενάντια στον δυτικό ιμπεριαλισμό και για την εθνική απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού. Ο αγώνας για τα παλαιστινιακά εθνικά δικαιώματα απαιτεί μια επαναστατική εξέγερση σε ολόκληρη την περιοχή. Το καθήκον των κομμουνιστών στη Δύση είναι να παρέχουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας και να προετοιμάσουμε τις συνθήκες για την ανατροπή των δικών μας αρχουσών τάξεων, που είναι υπεύθυνες και συνένοχες στη μαζική δολοφονία που διαπράττεται αυτή τη στιγμή.