Δημοψήφισμα: Μαζικό όχι σε όλα τα μνημόνια – Εντολή ρήξης με τρόικα και καπιταλιστική ολιγαρχία!

Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Μετά από 5 μήνες υποχωρήσεων στο πλαίσιο μιας αδιέξοδης διαπραγμάτευσης με τους εκβιαστές της τρόικας, η κυβέρνηση απέρριψε το τελικό τους τελεσίγραφο και καλεί τον λαό να αποφασίσει με ένα δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου για την αποδοχή ή όχι της άθλιας συμφωνίας που προτείνουν. Η απόφαση αυτή προσφέρει στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μια ιστορική ευκαιρία με ένα ισχυρό «Όχι» να επιβάλουν την απονομιμοποίηση και τη ματαίωση, όχι μόνο της άθλιας μνημονιακής συμφωνίας που προτείνει η τρόικα, αλλά και κάθε άλλης μελλοντικής μνημονιακής συμφωνίας με τους δυνάστες – εκβιαστές.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απόπειρα της κυβέρνησης και της ηγεσίας του κόμματος να βγουν από τον αδιέξοδο δρόμο των διαρκών υποχωρήσεων και να δώσουν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο λαό να αποφασίσει δημοκρατικά για τις τύχες του. Όμως η απόφαση για δημοψήφισμα στην παρούσα στιγμή θέτει σοβαρά πολιτικά καθήκοντα. Η τρόικα και η άρχουσα τάξη θα αντεπιτεθούν σκληρά για να τρομοκρατήσουν τον λαό και με κάθε μέσο να σαμποτάρουν τη δημοκρατική έκφραση της θέλησής του. Γι΄ αυτό το λόγο, οι μέρες μέχρι την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος πρέπει να αποτελέσουν ένα διάστημα μαζικής κινητοποίησης που θα εγγυηθεί μια πανίσχυρη πλειοψηφία υπέρ του «Όχι», αλλά και κατάλληλων μέτρων και πρωτοβουλιών από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και αποτελεσματικά η τρομοκρατία της τρόικας «εξωτερικού και εσωτερικού».

Έτσι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν τα ακόλουθα:

- Μαζικές καθημερινές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις υπέρ του «Όχι» σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά. Καμία πλατεία και κανένας δρόμος να μη μείνει ελεύθερος για τις αντιδραστικές συγκεντρώσεις των υποστηρικτών της τρόικας και της «τρόικας εσωτερικού», τύπου «Μένουμε Ευρώπη».

- Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών για την προστασία των καταθέσεων των μικρομεσαίων αποταμιευτών από το επικείμενο σαμποτάζ τρόικας και ελληνικής ολιγαρχίας. Άμεση απαλλοτρίωση των επιχειρήσεων και των περιουσιών των καπιταλιστών που θα προβούν σε ενέργειες οικονομικού πολέμου για την τρομοκράτηση του λαού ενόψει του δημοψηφίσματος.

Η αναγκαία μαζική εκστρατεία υπέρ του «όχι» θα πρέπει να γίνει το εφαλτήριο για να επιβληθεί το άμεσο σταμάτημα κάθε διαπραγμάτευσης με τους εκβιαστές, η μονομερής διαγραφή του ληστρικού χρέους, η άμεση και πλήρης εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και η συμπλήρωση του με τα αναγκαία ριζοσπαστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός πόλεμος που έχει ήδη ξεκινήσει η καπιταλιστική ολιγαρχία και να αφαιρεθεί η εξουσία της από την οικονομία και το κράτος.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας υπέρ του «Όχι» ώστε η νίκη του εργαζόμενου λαού στο δημοψήφισμα να γίνει το πρώτο βήμα για την αναγκαία αντικαπιταλιστική - σοσιαλιστική ρήξη, που θα κάνει παρελθόν μαζί με τα Μνημόνια της λιτότητας και τον ίδιο τον καπιταλισμό που τα γέννησε.

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ 27/6